Zelenilo i groblje

Zelenilo i groblje

Zelenilo

Op─çina Primošten je u zadnjih desetak godina ulo┼żila znatna sredstva u ure─Ĺenje zelenih površina u samom Primoštenu od samog ulaza u mjesto i samog centra. Dokaz o ure─Ĺenosti mjesta i kvaliteti zelenih površina je i nagrada Zlatni cvijet Evrope koja je pripala Primoštenu 2007. U velikoj konkurenciji sa nekoliko evropskih gradova Primošten je dokazao da se kvalitetnim radom i ulaganjem mogu posti─çi zna─Źajni rezultati na podru─Źju hortikulturalnog izgleda mjesta.

Odr┼żavanje svih zelenih površina povjereno je djelatnicima Bucavca koji marljivim radom odr┼żavaju  zelenilo i cvije─çe koje lagano postaje  zaštitni znak Primoštena.

Najzna─Źajnija zelena površina je park na Trgu don Ive Šari─ça koji postaje nezaobilazna to─Źka svakog posjetitelja koji navrati u Primošten.

Groblje

Na podru─Źju Op─çine Primošten postoje 4 groblja i to kod crkve Sv. Jurja u Primoštenu, kod crkve Sv. Jurja u Prhovu, kod crkve Sv. Jerolima u Širokama i kod crkve Sv. Martina u Kruševu.

Najve─çe je groblje u Primoštenu koje broji 156 grobnica uz još 16 tzv. zajedni─Źkih ili op─çinskih grobnica.

Bucavac d.o.o. je preuzeo uslugu odr┼żavanja groblja u listopadu 2002. godine.

 

 
Ovdje mo┼żete skinuti detaljni plan groblja:
 
 
 
 
Bucavac d.o.o. imenovan za Upravitelja svih groblja na podru─Źju Op─çine Primo┼íten

Bucavac d.o.o. imenovan za Upravitelja svih groblja na podru─Źju Op─çine Primo┼íten

Do sada je Bucavac d.o.o. vršio ukope i brinuo se samo o  groblju u Primoštenu, a od sada na sebe preuzima skrb i o ostalim grobljima (Prhovo, Široke i Kruševo) ...

Cjenik komunalne usluge ukopa pokojnika unutar groblja na podru─Źju Op─çine Primo┼íten

Cjenik - usluge ukopa (.doc 510 kB)